perjantai 14. helmikuuta 2014

Belfastissa sataa taas

Viimepäivinä sää on ollut koko maassa poikkeuksellisen huono. Jopa uutisissa raportoitiin tuulen kaatamista puista ja tulvista. Nyt siis ollaan jo tämänkin saaren mittakaavassa todellisissa myrskylukemissa.

Kävin pienellä Belfastin-seikkailulla keskenäni. Rankkasade tosin pilasi suunnitelmat kierrellä katuja, ja lounasajan vuoksi jonot kuppiloihin olivat pitkiä. Lopulta löysin itseni harhailemasta Queen's Quarterilta ja jatkoin matkaani kohti kasvitieteellistä puutarhaa.

Kaktushuone 1800-luvulta.

Mökötti nurkassa hän.


Tämä huone haisi joululta.

Flower power.

Hetken hyasintteja haisteltuani lähdin taas uhmaamaan sadetta. Kasvitieteellisen puutarhan kanssa samassa korttelissa on Ulsterin museo. Molempiin näihin on ilmainen sisäänpääsy. Museo kartoittaa Pohjois-Irlannin historiaa aina kivikaudelta 1960- ja 1970-lukujen mellakoihin. Sinänsä museo ei ollut mitenkään henkeäsalpaava, verrattuna esimerkiksi Belfastin Titanic-museoon.

Susi oli ensimmäinen laji, joka jääkauden jälkeen palasi Irlantiin. Peto hävitettiin järjestelmällisesti saarelta, ja 1900-luvulla susia ei Irlannissa enää ollut.

Viskiä sen sijaan on ollut aina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti