maanantai 24. kesäkuuta 2013

Postikortti Lahest

Erinäisillä laskutavoilla sain ynnättyä, että olen kokonaisuudessaan asunut Lahdessa kohta vuoden. Siksi olen mielestäni kykenevä esittelemään kyseistä kaupunkia.

Vamos!


Launeen frisbeegolf-radalla viihtyvät kaikki.
Urheilu:
Lahti on urheilun luvattu maa. Kesäisin voit juosta ympäri pururatoja ja talvisin voit hiihtää samoilla
radoilla. Missään muussa Suomen kaupungissa tällainen ympärivuotinen urheilu ei ole mahdollista. Lisäksi voit hypätä mäkeä. Kaikki Lahtelaiset ovat käyneet hyppyritornissa. Radiomäen ympärijuoksu on myös suosittu ajanviete. Launeella voi kokeilla muun muassa frisbeegolfia. Uutuuslaji on vahvasti kaikkien suosiossa, ikään, sukupuoleen ja uskonnolliseen vakaumukseen katsomatta.


Asuminen:
Lahti on kasvava kaupunki. Vuosina 1980-2010 Lahti oli Suomen vetovoimaisin kaupunki heti Espoon, Tampereen, Salon, Seinäjoen, Porvoon, Helsingin,  Jyväskylän, Vantaan, Hämeenlinnan, Oulun, Kuopion, Rovaniemen ja Turun jälkeen.

Lahden rakennuskanta on jokseenkin uutta ja hyväkuntoista. Meillä on turvallista rakentaa. Lisäksi omistusasuntojemme hinnat ovat juuri nyt alhaalla.

"Huonosti suunniteltu on puoliksi valmis" on mottomme.

Jos oman asunnon rakentaminen tai ostaminen ei ole vielä ajankohtaista, tarjoaa kaupunki lukemattoman määrän aivan viime vuosina saneerattuja vuokra-asuntoja. Keskustan asuntoihin on lähes tauotta jonoa, mutta lähiöiden vuokra-asuntoihin pääsee nopeammin.

Monissa vuokra-asunnoista on kalusteet valmiina. Täten myös pienituloisten on helppo muuttaa sisään ja ulos vaivattomasti.
Kaupungin vuokra-asunto lähiössä, lyhyiden kulkuyhteyksien päässä.
Asuntojen sisustus noudattaa 70-lukulaista retrohenkisyyttä.


 Kulttuuri:
Urheilun lisäksi Lahdessa on rutkasti kulttuuria. Meiltä löytyy teatteri, elokuvateatteri, hipsterimpi elokuvateatteri ja kirjasto. Monet kulttuuritapahtumat käydään läpi massiivisen Sibeliustalon upeissa puitteissa, joissa kelpaa kuunnella nokkahuilun soittoa.
Tapahtumiimme kuuluvat muun muassa urbaanin musiikin festivaalit, urkuviikot ja Lahen yöt.
Magnificent Sibeliustalo luo kolossaalisen tunnelman tapahtumille.

 Meillä on hyvä asua ja elää. Jos sinulla on kaupungistamme kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä. Tiedottaminen on vahvuutemme ja ylpeydenaiheemme.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti