perjantai 4. marraskuuta 2011

Motivation Letter

Opintojeni alusta saakka oli selvää, että haluan lähteä vaihtoon mahdollisimman pian. Olen matkustanut ulkomailla todella vähän, mutta rakastan reissaamista. Kotimaassakin täytyy tietyin väliajoin päästä moikkailemaan tuttuja Suomen eri kolkkiin.

Vaihto on kuitenkin vähän eri juttu. Pakkaaminen, lentolippujen varaaminen ja passin uusiminen eivät riitä. Kuvittelin, että hakeminen olisi helppoa. Ei muuten ole.

Kesän aikana yliopiston sivuja selaillessani tein päätöksen. Hakisin yhdeksi lukukaudeksi Kanadaan. Suosikiksi valikoitui Carleton University Ottawassa.

Vaihtohakujen päättyminen tuli hieman yllättäen ja pyytämättä. Paperit pitäisi toimittaa kansainvälisen osaston kansliaan ensi maanantaina. Hupsista saatana. Viikon verran olen väsännyt motivaatiokirjettä, cv:tä ja opintosuunnitelmaa, tietenkin englanniksi. Hommaa ei ole helpottanut se, että käyn tällä hetkellä ruotsin kurssia. Man kan inte skriva engelska, när man tänker på svenska.

Kaikki ei kuitenkaan pääty tähän. Ehei. Tästä kaikki alkaa. Jos onneton motivaatiokirjeeni vakuuttaa yliopistoni väen, se laitetaan eteenpäin. Sitten täytyisi vakuuttaa kanadalaiset. Jos he eivät lumoudu, motivaationi joutaa silppuriin.

Homma kuitenkin etenee, ja mulla on aika hyvät vibat tästä. Ehkä yksi kirjeeseen ympätty taikasana ratkaisee kaiken: Bachelor's Essay.

p.s. Kuva on lokakuiselta Prahan reissulta. Hieno kaupunki, ei voi muuta sanoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti