lauantai 9. lokakuuta 2010

Lukitsetko rakkauden?

Torstain Morossa oli jälleen äänestystuloksia. Lukijoista 70 prosenttia oli sitä mieltä, että Tampereen voisi julistaa rakkauden pääkaupungiksi. Syiksi lueteltiin muun muassa rakkausteeman viljeleminen kaupungilla ja Patosillan rakkaudenlukot.

Junasta nousevat vierailijat kohtaavat ensimmäisenä I <3 Tre julisteet, sitten vasta Ilveksen ja Tapparan mainosplagaatit. Tampereella on rakkautta ilmassa.

Pyöräilijät rakastavat jalankulkijoita ja toisinpäin. Jos Lahdessa on sekopäinen autoilukulttuuri, niin Tampereella kevyt liikenne ei tiedä miten käyttäytyä. Rakkaus on kaukana siinä vaiheessa, kun meinaa jäädä pyörän alle.

Rakkautta tarjotaan useissa paikoissa. Minulta sitä on kerran yritetty ostaa Rautatienkadulla ja Tammelan torilla sain oikoa vääriä käsityksiä omasta nymfomaanisuudestani. Näytin kuulemma sellaiselta, että voisin olla "kokeilunhaluinen".

Kaikkein irvokkainta ovat mielestäni juuri ne Patosillan lukot. Mukava, kansainvälisen tuntuinen tapa, mutta kuten koko valtakunnassa, veikkaisin että puolet niidenkin lukkojen kiinnittäjistä kohtaa avioeron. Lukitseminen ja rakkaus eivät kuulosta hyvältä samassa lauseessa. Sanokaa vaan sitoutumiskammoiseksi, mutta se, että lukkojen avaimet heitetään vielä koskeen on mielestäni ehdottomasti väärin. Molemmille puolisoille pitäisi antaa vara-avain.

Näin manseenmuuttajan silmin katsottuna, Tampere kompastuu rakkauden kaupungin nimitykseensä. Taidetaan tarvita nyt joku toinen titteli. Miten olisi rakkauden kaipuun kaupunki?

1 kommentti:

  1. Kammoksuin myös noita lukkoja. Onhan se aika huono metafora, että parisuhde on kuin lukko, jonka avain on ikuisessa hukassa. Saatikka että jokaisen parisuhteen aikana veisi sillalle lukon. Siellä sitten ne olisivat kauniisti rivissä.

    VastaaPoista