Kaksi australialaista katsoi minua ihmetellen. Olin juuri kertonut Tampereen yliopistosta. Toinen tytöistä osasi sanoa Tampereen kivuttomasti, toinen ei suostunut yrittämään. Olimme hetki sitten tilanneet ravintolapöytään coctailit. Omassani oli vodkaa, kokista, jäätelöä ja nallekarkkeja. Minä ihmettelin coctaileja, he sitä faktaa, että kotiyliopistoni on pienempi kuin tämä rumilus:
|
Jordanstownin kampus on kuin tehty homeen kasvualustaksi. |
Tuossa betonimörskässä opiskelen tällä hetkellä. Jordanstownin kampus on valtava. Se koostuu blockeista, joita on ainakin parikymmentä. Ja ne ovat sokkeloisia. Tuo labyrintti jaksaa yhä yllättää.
Käynnissä on 10. viikko. Täkäläisessä opiskelusysteemissä se tarkoittaa, että opiskelijat yrittävät hiki päässä saada valmiiksi kurssitehtäviä, joiden palautuspäivämäärät tulevat vastaan kahden seuraavan viikon aikana. Tai ainakin he yrittävät aloittaa niitä nyt.
Täällä lukukausi koostuu 12 opiskeluviikosta. Tämän jälkeen on parin viikon loma, jonka jälkeen koittaa koeviikot. Kursseja kutsutaan moduuleiksi. Yksi moduuli kestää koko lukukauden ja on keskimäärin 10 opintopisteen arvoinen. Omat moduulini koostuvat luennoista, kurssitehtävistä ja kokeesta. Opiskelijoita kehotetaan ottamaan kolme moduulia lukukautta kohden. Luentoja on siis vain kolme viikossa, mutta kurssitöiden vuoksi aikaa joutuu jonkin verran viettämään täällä:
|
Jordanstownin kirjastossa ei vielä näemmä lueta kokeisiin. |
Omat kurssini ovat pr:ää, mainontaa ja lobbausta. Nämä valinnat siksi, koska olen puheviestinnän paikalla, eli täällä opiskelemani aine on viestintä. Sinällään journalismin puuttuminen kurssivalikoimasta ei haittaa, sillä täältä löytyy aika paljon vaihtoehtoja. Voin siis opiskella esimerkiksi kommunikaatiota, kielitiedettä, terveysviestintää ja markkinointia
Alussa olin hieman huolissani siitä, miten selviän paikallisten tavoin kurssitöistä. Aika on kuitenkin näyttänyt, että täkäläiset opiskelijat ovat aika laiskoja ja ajoittain jopa totaalisen pihalla siitä, mitä ympäröivässä maailmassa tapahtuu. En ole enää lainkaan yllättynyt siitä, että pärjäämme PISA-tutkimuksissa.